5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki

5 produktai, kurių reikia atsisakyti, jei norite būti liekni ir sveiki

Ne paslaptis, kad moterims, o kartais ir vyrams didžiausią galvos skausmą kelia kūno svoris. Jei jis netenkina, griebiamasi įvairių drastiškų dietų, tačiau jos iš tiesų visai nereikalingos. Ar žinojote, kad atsikratyti papildomų kilogramų galima visiškai atsisakius arba su saiku ėmus vartoti tuos maisto produktus, kurie didina kūno svorį. Taigi, kokie tie kūno linijoms pavojų keliantys produktai?
Aliejuje gruzdinti patiekalai
Jei dažnai lepinatės aliejuje gruzdintais patiekalais: bulvytėmis, Kijevo kotletais, čeburekais ir t.t., galite išsyk pamiršti grakščias kūno linijas ir negana to iš anksto užsirašyti vizitui pas kardiologą. Gruzdinimas aliejuje yra bene nesveikiausias maisto ruošimo būdas. Ir neapgaudinėkite savęs, nes net ir lengvas pagruzdinimas aliejuje lygiai taip pat kenkia. Patarimas: prieš kepindami maistą apdorokite jį kitokiais būdais, pavyzdžiui, patroškinkite garuose. Kai maistas jau apdorotas, galima jį šiek tiek pakepinti šlakelyje alyvuogių aliejaus. Tai suteiks jūsų patiekalams geresnį skonį ir norimą išvaizdą, o jūs suvartosite mažiau riebalų ir išlaikysite grakščias kūno formas.
Balta duona
Bumbt. Ar girdėjote? Tai balta minkšta ir lipni duona leidžiasi jūsų stemple žemyn. Ji greitai suvirškinama ir netrukus vietoje to, kad valytų žarnyno sieneles, dar labiau jas aplips, ar jaučiate? Nemalonu, tiesa? Tad kodėl žmonės valgo baltą duoną, kuri gaminama iš denatūruotų miltų ir neturi naudingų maisto medžiagų? Belieka mesti visus batonus lauk. Juos keiskite pilno grūdo duona, nes organizmui reikia ne krakmolo, o tikrų grūdų. Tad nuo šiol vietoje sumuštinio su balta duona ar batonu, valgykite sumuštinį su tamsia duona ir su džiaugsmu stebėkite, kaip mažėja kūno apimtys.
Margarinas
Hidrogenizacijos metu pakeičiama riebalinių rūgščių struktūra ir atsiranda vadinamosios transriebalinės rūgštys. Tikriausiai ne vienas mūsų yra girdėjęs apie transriebalinių rūgščių daromą žalą organizmui, o būtent jų ir turi margarinas. Šis į sviestą panašus produktas mažina “gerojo” cholesterolio kiekį kraujyje ir didina “blogojo”. Gerai, kad parduotuvių lentynose vis dar turime sviesto. Sviestas, priešingai nei margarinas, didina “gerojo” cholesterolio kiekį kraujyje. Tik vartokite sviestą saikingai. Jei nepajėgiate atsisakyti margarino, pabandykite pasigaminti jo patys: nesūdytą sviestą sumaišykite su alyvuogių aliejumi ir padėkite į šaldytuvą. Štai jums minkštas skanus margarinas, tik 300 kartų sveikesnis!
Baltieji ryžiai
Dar vis valgote baltuosius ryžius? Deja, galime nuliūdinti, kad jie pilni…nieko. Skaidulų nerasta, apie vitaminą B išvis nieko negirdėti, be to, baltieji ryžiai didina cukraus kiekį kraujyje, tad 2 tipo diabetas gali tykoti visai čia pat už virtuvės kampo. Norite gauti vitaminų ir išvengti ligų? Meskite lauk baltuosius ryžius ir nuo šiol valgykite ruduosius. Juose tris kartus daugiau skaidulų, daugiau vitamino B ir kitų maistinių medžiagų, mažai angliavandenių. Baltuosius ryžius pakeitę rudaisiais kaip mat sumažinsite kūno apimtis ir pagerinsite sveikatą.
Baltasis cukrus
Tikriausiai nutuokėte, kad cukrus atsidurs šiame sąraše. O kaip gi kitaip. Ar žinojote, kad baltojo cukraus vartojimas blogina baltųjų kraujo kūnelių veiklą. Tai reiškia, kad cukrus neigiamai veikia imuninę sistemą, nes baltosios kraujo ląstelės už ją atsakingos. Cukrus ne tik kad gadina dantis, bet ir didina pilvo apimtį, blogina imuninę sistemą. Tikriausiai protinga būtų atsisakyti baltojo cukraus ir pradėti sveiką gyvenimo būdą. Ne kas, tiesa? Tačiau jei norite kažko saldaus, visada prie arbatos galite suvalgyti šiek tiek vaisių ar gabalėlį juodojo šokolado, turinčio daug fitonutrientų. Mėgstate uogas? Nuo šiol negardinkite jų cukrumi, o verčiau apibarstykite juoduoju šokoladu. Šitaip sumažinsite kūno svorį ir džiaugsitės puikia sveikata.

Komentarų kol kas nėra.