Reguliariai pusryčiaujantys vaikai pasižymi geresniu intelektu

Reguliariai pusryčiaujantys vaikai pasižymi geresniu intelektu

Mokyklą lankančiam vaikui pusryčiai turėtų tapti svarbiausiu dienos valgiu. Jeigu vaikas valgo subalansuotus pusryčius, pakyla jo intelekto rodikliai.

Tačiau taip pusryčiauti reikia kasdien, rašo „Fun Education“.

Mokslininkai nustatė, kad reguliariai pusryčius valgantys vaikai geriau susidoroja su intelekto koeficiento testais ir pasiekia aukštesnių verbalinių bei užduočių atlikimo įvertinimų. Tai buvo pastebėta per Jungtinių Valstijų Pensilvanijos universiteto Slaugos fakulteto tyrimą, nagrinėjusį pusryčiavimo ir intelekto koeficiento sąryšį.

Mokslininkai tyrė 1 269 vaikų duomenis. Jie visi buvo 6 metų amžiaus ir gyveno Kinijoje. Anot tyrimo, vaikų, kurie ne visada valgė pusryčius, verbaliniai ir užduočių atlikimo rodikliai buvo 5,58 ir 2,50 balo žemesni negu tų vaikų, kurie pusryčiavo kiekvieną rytą.

Žvelgiant bendrai, vaikų, kartais praleidžiančių pusryčius, intelekto koeficientas buvo 4,6 balo žemesnis negu nuolat pusryčius valgančiųjų.

„Vaikystė yra kritiškas periodas, kuomet diegiami mitybos ir gyvenimo būdo modeliai. Šie įpročiai gali turėti svarbios įtakos tiek dabar, tiek ateityje, – sakė Slaugos fakulteto profesorius ir pagrindinis tyrimo autorius Jianghong Liu. – Pusryčiavimo įpročiai nėra išimtis. Jau seniai žinoma, kad reguliariai pusryčių nevalgantys žmonės dažniau rūko, vartoja daugiau alkoholio ir mažiau sportuoja“.

Šaltinis: www.delfi.lt

Komentarų kol kas nėra.