5 produktai imunitetui stiprinti

http://vaikuradijas.lt/wp-content1AS/uploads/2014/02/ABcesnakas.jpghttp://vaikuradijas.lt/wp-content1AS/uploads/2014/02/ABcesnakas.jpghttp://vaikuradijas.lt/wp-content1AS/uploads/2014/02/ABcesnakas.jpghttp://vaikuradijas.lt/wp-content1AS/uploads/2014/02/ABcesnakas.jpghttp://vaikuradijas.lt/wp-content1AS/uploads/2014/02/ABcesnakas.jpghttp://vaikuradijas.lt/wp-content1AS/uploads/2014/02/ABcesnakas.jpg5 produktai imunitetui stiprinti

Ruduo – peršalimų metas, ir jį reikia pasitikti turint stiprų imunitetą. Tam būtina jau dabar pradėti reikiamas imuniteto stiprinimo procedūras. Žinoma, būtina rytinė mankšta, pasivaikščiojimai gryname ore ir grūdinimasis, tačiau svarbi ir mityba, kuri padeda apsaugoti organizmą. Štai penki svarbiausi produktai imunitetui stiprinti.
Žinoma, visi sveiki ir švieži produktai vienaip ar kitaip padeda stiprinti imunitetą, kadangi juose gausu vitaminų, mineralų ir maistinių medžiagų. Vis dėlto yra keli pripažinti lyderiai šioje srityje. Tai česnakas, imbieras, medus, citrina ir kefyras. Šie produktai prieinami visiems, jų galima dėti į įprastus patiekalus.

Česnakas

Savo laiku česnakas išgelbėjo Europą nuo maro epidemijos, o dabar dėl jo skonio ir aštrumo jį gerbia virėjai ir gurmanai. Tai tikras sveikatos ir jėgų koncentratas. Pripažinta, kad jis turi uždegimą slopinančių, imunitetą stiprinančių ir antibakterinių savybių.

Česnakas valo kepenis, atkuria organizmą po didelių krūvių ir padeda kovoti su stresu.

Imunitetui stiprinti naudinga valgyti šviežią česnaką, tačiau daugelį gąsdina jo kvapas. Nevalgykite jo nakčiai, kad ryte iš burnos nesklistų nemalonus kvapas. Po valgio kruopščiai išsivalykite dantis, tuomet kvapo problema bus išspręsta.

Naudinga dėti česnako į padažus, mėsos patiekalus, salotas, įtrinti į duoną. Tačiau jei kategoriškai nenorite valgyti šviežio česnako, galite dėti jo gamybos proceso pabaigoje: dalis aromato dings, o nauda išliks.

Imbieras

Imunitetui stiprinti vartojama tik imbiero šaknis. Jos gydomosios savybės žinomos dar nuo senovės Kinijos laikų: imbieru gydytos žaizdos, juo atkurdavo jėgas kariai. Imbiero šaknyje gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, naudingų eterinių aliejų ir ypatingų medžiagų, suteikiančių jam specifinį skonį ir aromatą. Jame gausu vitamino C, retinolio ir B grupės vitaminų. Antibakterinėmis savybėmis jis panašus į česnaką, tačiau malonesnio aromato. Imbieras stimuliuoja apetitą ir virškinimą, normalizuoja skrandžio sulčių ir tulžies išsiskyrimą, mažina nėščiųjų toksikozę.

Imunitetui stiprinti imbieras vartojamas įvairiuose patiekaluose – dedama į sriubas ar košes, mėsos patiekalus. Imbiero sultimis galima apšlakstyti salotas, gaminami saldainiai su imbieru arba karšti gėrimai.

Puikus arbatos su imbieru poveikis – tokia arbata padeda kovoti su infekcijomis ir stimuliuoja organizmo kovą su virusais. Į tokią arbatą galima įdėti medaus ar citrinos.

Citrina

Šis ryškiai geltonas citrusinis vaisius seniai žinomas dėl savo gydomųjų savybių. Jo rūgštus skonis skatina seilių išsiskyrimą ir apetitą. Vis dėlto, nepaisant to, kad mūsų šalyje citrinos neauga, jos jau seniai nebėra egzotika, plačiai naudojamos kulinarijoje. Citrinos naudojamos gaminant salotas, pirmuosius ir antruosius patiekalus, troškinius, kepinius, desertus ir saldainius, geriama arbata su citrina, gaminami gaivieji gėrimai.

Imunitetą stiprina didžiulė vitamino C koncentracija, vis dėlto, vitaminas išlieka šviežiuose vaisiuose ir sultyse, o termiškai paveikus arba esant ilgesniam kontaktui su oru suyra. Todėl citrinos sultis būtina pilti į vandenį ir tuoj pat išgerti, o arbatą gerti užsikandant citrina.

Jei suvalgysite po citrinos skiltelę per dieną, tai padės jums gauti porciją vitamino C organizmo apsaugai. Naudinga ir susmulkinti citriną, sumaišyti su medumi ir valgyti šį mišinį du kartus per dieną.

Medus

Tai bičių gaminamas skanumynas, nuo seno žinomas dėl savo gydomųjų savybių. Jis turi uždegimą malšiančių, imunitetą stimuliuojančių, antistresinių savybių.

Medus būna įvairių rūšių, o jo gydomąsias savybes dar pastiprina įvairios žolelės ir uogos. Esant peršalimui, medus padeda greičiau pasveikti, o jei kasdien suvalgysite po šaukštą šio saldumyno, mažiau sirgsite. Naudinga valgyti natūralaus medaus ryte ir prieš miegą. Populiarus – medus su avietėmis, citrinomis, liepų medus; pervargusiems, nusilpusiems padeda medus su graikiniais riešutais ir džiovintais vaisiais.

Kefyras

Nuo seno kefyras rekomenduojamas gydant nusilpusius, ligotus vaikus, žmones, kurie dažnai peršąla, serga skrandžio ligomis. Kefyro grybelis gerina virškinimą ir palaiko žarnyno apsaugą. Kalcis ir vitaminas D stiprina kaulus ir padeda stimuliuoti kraujotaką ir kovoti su virusais.

Gerkite šviežią kefyrą, kurio galiojimo laikas trumpas. Idealiu atveju reikėtų gamintis kefyrą namie ir išgerti pasigamintą per parą – jo nauda imunitetui maksimali.

Tai toli gražu dar ne visi produktai, padedantys mūsų imunitetui sustiprėti. Tačiau šie produktai prieinami kiekvienam, jų lengva įsigyti ir vartoti. O tai reiškia, kad galite imtis stiprinti imunitetą nuo šiandien.

Šaltinis: www.delfi.lt

ABcitrina ABcesnakas ABvaisiai ABmedus ABkefyras ABimbieras

Komentarų kol kas nėra.

Komentuoti

Išvalyti laukus

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!