Greitoji virėjo minestorė
Minestorė – tai itališka sriuba, kuriai gamminti naudojama labai daug įvairių produktų. Jums siūlome paprastesnį tokios sriubos variantą – ją lengvai paruoš kiekvienas.
4 asmenims:
- 1 svogūnas
- 1-2 česnako skiltelės
- 1 pakelis (500 g) šaldytų daržovių
- aliejaus
- 300 g kumpio
- 1 l vandens
- 100-150 g makaronų (ragelių)
- 2 daržvių mėsossultinio kubeliai
- 2 šaukštai ketčupo
- 1 šaukštelis cukraus
- žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
- žiupsnelis druskos
- šviežių petražolių papuošimui
- Smulkiaisupjaustykčesnakoskiltelesirsvogūną. Sudėkjuoskartusukitomisdaržovėmisiršlakeliualiejaus į puodąbeiporąminučiųpakepink.
- Juostelėmissupjaustykkumpįirsudėkkartusumakaronais į puodą.
- Įpilk į puodą vandens, įtrupink sultinio kubelius. Virk 10 minučių arba kol makaronai suminkštės. Tada pagardink ketčupu, cukrumi, druska, pipirais, gerai išmaišyk, būtinai paragauk ir išpilstyk į lėkštes. Ant viršaus pabarstyk patražolių.
Štai ir paruošta vakarienė visai šaimai. Skanaus.
Šaltinis: „Mažasis virėjas“, 2006, UAB „Ekspress leidyba“.